Oorsprong

Vanaf begin jaren 1920 produceerden families van wijnboeren uit de Franse regio de Dauphiné gezamenlijk overheerlijke wijnen die hun stimulerende uitwerking op de creatieve revolutie in de Parijse bistrots niet misten. In die tijd was Parijs de artistieke en intellectuele hoofdstad van Europa. Musici, schilders en schrijvers ontmoetten Parijzenaars in de drukke bistrots en onder het genot van eenvoudige, maar smakelijke gerechten en wijn werden nieuwe ideeën uitgewisseld, het bruiste er van levenslust ! Veel van die bistrotwijnen kwamen uit de Dauphiné, hun sprankelende  karakter paste perfect bij de klassieke gerechten keuken van de bistrots.

Tegenwoordig worden Les Dauphins-wijnen in het zuiden van de Rhônevallei gemaakt door nieuwe, talentvolle generaties van wijnmakers uit de traditionele druivensoorten: Grenache, Syrah en Mourvèdre. Deze wijnen zijn sterk geïnspireerd door de levensvreugde die de jaren 1920 tot een van de opwindendste en creatiefste periodes in de geschiedenis heeft gemaakt.